Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mbulesat dhe robat me fotografi kafshësh…

Mbulesat dhe robat me fotografi kafshësh…

Mbulesat dhe robat me fotografi kafshësh…
Transmeton Aisha (gruaja e Pejgamberit salAllahu alejhi be selem): “Unë bleva një jastëk që kishte mbi të foto (të kafshëve). Kur i Dërguari i Allahut e pa atë, ai qëndroi në derë dhe nuk hynte. Kam vënë re shenjat e mospajtimit në fytyrën e tij dhe i thashë: “O i Dërguari i All-llahut, unë pendohem tek Allahu dhe te i Dërguari i Tij. Çfarë mëkati kam kryer?” I Dërguari i Allahut tha. “Çfarë është ky jastëk?” Unë i thashë: “Kam blerë atë për ju në mënyrë që ju të uleni mbi të dhe mbështeteni në të.” I Dërguari i All-llahut tha, “Të krijuesit e këtyre fotografive do të dënohen në Ditën e Ringjalljes dhe do t’u thuhet atyre: “Më jep jetën për atë që keni krijuar (p.sh., këto foto).” Profeti shtoi,” Engjëjt (e mëshirës) nuk hyjnë në një shtëpi në të cilën ka fotografi (e kafshëve, njerëzve).” (Transmeton Buhariu)

(Visited 580 times, 1 visits today)