Sexta-feira, 27/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mbrojtje për fëmijun nga syri i keq

Mbrojtje për fëmijun nga syri i keq

Alameh Muhammed Ibn Abdil-lah Es-Subejjil

Burimi: Rasa’ilun fil Akijdeti ued Daueti, fq. 170-171

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Kur disa njerëz shohin një fëmijë duke bërë diçka e cila dëshmon zgjuarsin e tij, thonë fjalë mbrojtëse për ta mbrojtur fëmijën nga syri i keq. A është kjo gjë e lejuar?”

Përgjigje: ”Nëse ata me duanë e tyre kanë për qëllim që Allahu ta mbrojë fëmijën nga syri i keq i njerëzve dhe nga zilia, kjo është në rregull. Duhet që të lutesh për fëmijët dhe për të tjerët. Fjala mbrojtëse, do të thotë që Allahu ta mbrojë fëmijën nga syri i keq i njerëzve ziliqarë.

Por në qoftë se ata me fjalët e tyre kanë për qëllim që të marrin ndihmë nga dikush tjetër përveç Allahut, nuk ka asnjë dyshim se kjo vepër është e ndaluar.”

(Visited 349 times, 1 visits today)