Sexta-feira, 15/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mbrojtja e qiellit

Mbrojtja e qiellit

Mbrojtja e qiellit

Qielli luan një rol shumë të rëndësishëm për mbrojtjen e tokës.

Qielli mbron tokën nga rrezet vdekjeprurëse të diellit.

Nëse qielli nuk do të kishte ekzistuar, i gjithë njerëzimi do të vdiste si pasojë e rrezatimit të diellit.

Temperatura përmbi qiellin është rreth -270 C.

Nëse kjo temperaturë do të arrinte në tokë, atëherë i gjithë planeti do të ngrihej për një moment.

Sa i përket mbrojtjes së qiellit, në Kuran shkruhet kështu:

“Ne e kemi bërë qiellin një tavan mbrojtës dhe prapë ata (pabesimtarët) ua kthejnë shpinën shenjave tona”.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Top