Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mbrojtja e femijëve

Mbrojtja e femijëve

Pyetje: Kemi pare disa njerëz që vënë një thikë tek shtrati I fëmijëve të vegjël , me qëllim që t’i mbrojnë nga xhindët. A lejohet një gjë e tillë ?

Pergjigje: Vendosja e thikes , apo e ndonjë sendi tjetër të ngjashëm me të. 6 për të mbrojtur fëmijët nga xhindët , është e ndaluar. Në vend të saj duhet të lexohen duatë (lutjet) qe na ka mësuar. Profeti (paqja qoftë mbi të) , me anën e se cilave kërkohet mbrojtje nga Allahu prej shejtanit dhe ngacmimeve te tij. Kështu ka vepruar edhe Profeti (paqja qoftë mbi të) me dy nipat e tij , Hasanin dhe Husejnin , për t’i mbrojtur nga çdo e keqe.

Të njejtën gjë themi dhe për hajmalit, sepse Profeti (paqja qoftë mbi të) ka thënë “Mos ia plotësoft Allahu dëshirën atij që vë një hajmali. “

Kurse në një transmetim tjetër, ka thënë: “Kush vë një hajmali ka bërë shirk. “

ibn Bazi

Hoxhë Musli Zymberi

(Visited 67 times, 1 visits today)
Top