Segunda-feira, 13/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mbrojtja e çiftit para martese

Mbrojtja e çiftit para martese

Mbrojtja e çiftit para martese

Dihet qe lidhja shume here I ndodh te riut kur martohet vecanerisht nese jeton ne nje shoqeri ku ka mundesi te cenohet prej magjistareve mekatare e ketu lind pyetja .
A mund qe te dy bashkeshortet te mbrohen kunder magjise.Pra nese atyre u behet magji te mos mundi te ndikoje tek ato.

Pergjigje:-Po mundet nje gje e tille dhe do te permend keto mbrotje inshallah por para kesaj do tiu tregoj nje histori.

Histori

Ishte nje djalosh qe shkonte e therriste njerzit ne fe.U fliste njerzve shume dhe I thirte ato ne njesimin e Zotit te vetem e te pashok ne besimin e paster dhe I porosiste ato te mosh shko0nin tek magjistaret.Ishte ne ate vend nje magjistar I njohur I ri armik I allahut qe nese nje I ri martohej shkonte tek magjistari e I thoshte ;Une do martohem ne kete dite dhe cfare kerkon prej meje nga frika e magjive te tij e e magjistari u kerkonte shume lekesh(si Gazmend Male ne shqiperi) edhe njerzit I jepnin leke ketij qe ky magjistar mos iu bente magji net e kunderten ai u bente magji qe mos kryenin dot marredhenie me grate e tyre.Ky djaloshi e luftonte magjistarin hapur e ia thoshte emrin e tij dhe I keshillonte njerzit mos shkonin tek ai .ne kete kohe ky nuk ishte martuar dhe njerzit prisnin qe si do ndodhte me kete djalosh kur te martohej.A do ti bente magji magjistari dhe cdo ndodhte me djaloshin besimtar.Erdhi koha dhe dhe djaloshi u martua dhe magjistari e kercenoi se do ti bente magji nese nuk paguante leke.(Cmendim keni ju a mund te me jepni disa mynyra qe djaloshi mos e kapi magjia)Edhe ne kohen qe djaloshi u martua I coi nje lajm magjistarit se ai do martohej dhe e sfidoi ne magjine e tij.Dhe perdori djaloshi disa metoda mbrotje qe do I permendim me poshte e u martua e kreu marredheniee nuk nikoi fare magjia e magjistarit.u cuditen njerzit dhe u ngrit fama e djaloshit dhe u zhduk fama e magjistarit.

Rastet e mbrotjes
Rasti I pare

Kush ha shtate hurma te shtrydhura me fare te zeze.nese ka mundesi prej hurmave te Medines e nese ska mundesi cdo lloj hurme .
Ka then profeti a.s “Kush ha ne mengjes 7 hurma te zeza nuk e demton ate gjate kesaj dite as helmi e as magjia”Transm Buhariu

Rasti I dyte

Magjia nuk ndikon tek muslimani me abdes e ky eshte I mbrojtur nga engjejt me urdherin e Zotit.transmetohet nga Ibn Abazi se ka dhene I derguari I allahut .Pastroni keto trupa ju pastron Allahu juve sepse nuk ka njeri qe kalon naten I pastre ma abdes vecse kalon naten me te nje engjell e ne cdo send te tij dhe nuk kalon moment nga nata e vecse duke bere lutje per te- O Zot fale robin tend sepse ai e kaloi naten I paster”

Rasti I trete
Kujdesja ndaj namazit me xhemat

E ben muslimanin ne nje vend te sigurte nga shejtanet.lenia pas dore e namazit me xhemat e kap ate ankth prej shejtanit dhe ne kete rast preket prej sehjtanit ose nga magjia ose dicka tjeter qe ka mundesi ai.Ebu derda trasmetohet se ka then profeti a.s “Nqs tre veta ne nje fshat qe nuk jane udhetare dhe nuk kryeht namazi me xhemat vecse I ka prekur ato ankthi I shejtanit.Prandaj duhet te falesh me xhemat sepse ujku e ha nga delet ate qe eshte e vecuar
Kete dua allahume barik li fijha ue kijha sherre hasidin idha hased ue sahirin idha sehar ue mekinirin idha reker

Para mbrojtja e katert
Ngritja naten

Kush deshiron te mbroje veten e tij nga magjia le te harxhoje dicka nga nata dhe mos neglizhoje net e sepse pertacia ne ngritje eshte e sunduar prej shejtanit.Dhe nese te ka sunduar shejtani je bere toke pjellore per ndikimin e magjise se tij.
Nga Ibn Mesudi transmetohet se nje burre u permen tek profeti .as dhe u tha “vazhdon te fleje burri derisa erdhi koha namazit te sabahut dhe nuk u ngrit per falje derisa lindi dielli vecse ka urinuar shejtani ne veshin e tij.

Parambrotja e peste
Kerkimi mbrotje kur hyn ne banjo

Kjo ndodh sepse shejtani shfrytezon vendet e pista qe jane vendbanime per shejtanet dhe e sundon njeriun.Dhe me ka njoftuar n je xhind se ai kishte hyre tek nje person sepse ai nuk kishte kerkuarmbrotje ne momentin e hyrjes ne banjo dhe kishte hyre ne trupoin e tij.Porse Allahu me ndihmoi ndaj tij dhe e urdherova ate qe te dale dhe doli elhamdulilah.dhe me ka then njeri prej xhindeve .me te vertete juve allahu ju ka dhen arme te forta qe keni mundesi ten a shafarosni me to.atehere e pieta kush jane keto.Ai tha permendjet profetike si lutjet e mengjesit dhe mbremjes

Dhe sic eshte trasnmetuar nga profeti a.s se ai kur hynte ne banjo thoshte
Bismilah Allahume in-ni eudhu bike minel hubthi uel habaith.( “O Allah! Me emrin tënd (më të mirë), kërkoj ndihmë nga Ti, që të më ruash nga xhindet dhe shejtanët.”)

Parambrotja e gjashte.Kerkimi mbrotjes kur hyn ne namaz

Nga xhubejri bin Mutimin r.a se ai ka pare profetin a.s duke u falur e ka then
Allahu ekber kebiren uelhadulil-lahi kethiren ue subhanallahi bukreten ue asilen (3 here)eudhu bilahi minesh-shejatnirr-rraxhim min nefhihi ue nefthihi ue hemzihi.
Zotin e madherojme shume dhe e falenderojme shume …… kerkoj mbrotje tek Allahu prej shejtanit te mallkuar dhe prej mendjemadhesise qe sjell ai dhe te pershtyerit te tij dhe ngacmimit te tij.

Parambrotja e shtate
Mbrotja e gruas gjate marreveshjes me te

Pasi arrin marereveshjen me gruan tende ne fejese ose martese vendos doren e djathte ne ballin e saj dhe thuaj
Allahume in-nij es-eluke hejreha ue hjare ma xhebelteha ue alejhi ue eudhu bike min sherriha ma xhebelteha alejhi”( “O Allah! Të lutem vetëm Ty, që të m’i falësh të gjitha mirësitë, që Ti ia ke falur kësaj gruaje. Të lutem të më mbrosh nga të këqijat që mund të më vijnë nga kjo (martesë) e nga të këqijat që i ka kjo (grua).”)

Parambrotja e tete

Hapja e jetes bashkeshortore me namaz

Ka then Abdullah ibn mesudi “kur te vije gruaja jote ne diten e kontaktit flani dy rekate te dy dhe thuaj mbas namazit “Allahume barik li fi ehli ue barik lehum fije Allahume ixhma bejnenna ma xhemate bihajnin ue ferrik bejnena idha ferrakte ilel hajri”
Parambrotja e nente mbrotja gjate marrredhenieve seksuale
Nga ibn abazi trans se ka then profeti a.s “Kur dikush ti afrohet bashkeshortes per marredhenie le te thote bismilahi Allahume xhenibnesh-shejtane ue xhenibish shejtane ma razektena”
{ “Me emrin e Allahut (po i afrohem kësaj gruaje). O Allah! Largoje Shejtanin nga ne, largoje atë (që të mos marrë pjesë) nga ajo që nae bëre risk neve!” }
Nese ate nate caktohet per ta femije nuk e prek ate shejtani kurretransmetoi buhariu.dhe me ka permendur mua xhindi pasi pranoi islamin dhe u pendua tek allahu se ai ka pase shoqeruar nje burre te semure gjate marredhenieve me gruan e tij sepse ai nuk e ka permendur kete dua.i lartesuar qofte Allahu sa thesare te cmuara kemi dhe nuk ja dime vleren atyre.

Parambrotja e dhjete
Merr abdes perpara gjumit lexo ajetin 255 te sures El-Bekare dhe permend Zotin derisa te kapi gjumi ose kotjas eshejtani I ka then ebu hurejres “se kush lexon ajetin kursij(bekare 255) para gjumit do te jete I mbrotjtur nga Allahu e nuk I afrohet atij shejtani derisa te gdhije.Dhe nje gje te tille e ka vertetuar profeti a.s ne thenien e tij.”Megjithese eshte genjeshtar ka then te verteten.”

Parambrotja e njembedhjete

Lexohen keto sure pas namazit te akshamit
Sure bekare 1-5 ajete e para
Ajeti 255 te sures bekare
Dhe tre ajetet e fundit te sures bekare
Te mbron nga magjia dhe xhindi I kesaj nate dhe dites se saj ne dashte Zoti.

Parambrotja e dymbedhjete

Te thuash pas namazit te sabahut ose pra namzit te akshamit
“La ilahe il-lall-llah uadehu le sherike leh lehul mulku ue lehul hamdu ue hu-ue al-la kul-li shein Kadir “100 here sepse profeti a.s thote /:kush thote kete ne dite eshte sikur ka liruar 10 rober I shkruhen 100 te mira I fshihen 100 te keqija eshte mbrojtur prej shajtnit deri ne mbremje.askush nuk ka vepruar me mire se ky pervec atij qe ia kalon ketij ne perseritje.

Para mbrotja e trembedhjete

Te thuash kur hyn ne xhami “Eudhu bilahi adhijm ue bi ueaxhilihil kerim ue sultanijihil kadim mineshj-shejtanirr-rraxhim kerkoj mbrotje te Allahu I madheruar e I nderuar ne sundimin e tij te perhershem nga shejtani I mallkuar.”
E eshte transmetuar nga profeti a.s se shejtani ka then kur njeriu ka then kete lutje eshte I mbrojtur nga une gjate pjeses tjeter te dites.

Parambrojtja e katermbedhjete

Te thuash ne mengjes e dhe ne m,bremje bismilahi ledhi la jedurru mea ismihishejun filerdi ue la fis semai ue hu-ue semiul alim( 3 here)
“me emrin e Allahut me te cilin nuk te demton asgje ne toke e ne qiell e ai eshte degjues I dijshem.”

Parambrotja e pesembedhjete

Te thuash gjete daljes nga shtepia Bismilahi te-uekeltu al-lall-llahi la haule ue la ku-uete il-la bil-lah” me emrin e Allahut tek Ai jam mbeshtetur ska ndryshim dhe fuqi pa ndihmen e Tij”
Sepse nese ti thua keto te thuhet ty te mjaftoj ty u ruajte ti u udhezove ti e eshte terhequr shejtani prej teje dhe I thote shejtanit tjeter si eshte puna jote me kete njeri qe eshte udhezuar u mjaftua dhe u ruajt.

Parambrojtja e gjeshtembedhjete

Te thuash pas dy namazeve te sabahut dhe te akshamit”Eudhu bikelimati lahi et-tamati e leti la juxhaiuizuhune berr un ue la faxhiu min sherr-rri ma halaka ue dheree ue beree ue min sherri ma jenzilu mines-semai ue min sherri ma jenzilu mines-semai ue min sherri ma juraixhu fijha ue min sherri ma dherree fil erdi ue min sherri ma jahruxhi min ha ue min sherri fetenil lejli ue nehari ue min sherri tauarihil lejli ue nehari ila tarikunm jatruku bi hajrin ja rahmanu” Mbeshtetem ne fjalet e plot ate Allahut te cilat nuk I kap asgje qe sundon toka dhe I cthururi nga e keqa e cdo gjeje qe ka krijuar dhe nga e keqa e cdo gjeje qe zbret nga qielli dhe nga e keqa e cdo gjeje qe ngjitet net e dhe nga e keqa e cdo gjej te krijuar ne toke dhe nga e keqa e cdo gjeje qe del prej saj dhe nga joshja e nates dhe dites pervec vizitorit qe troket me te mire o Meshirues.

Parambrotja e shtatembedhjete

Te thuash ne mengjes mbremje “Eudhu bikelimati lahi et-tamati min gadabihi ue ikabinihi ue min sherri ibadihi ue min hamezadihi shejatini ue en jahduruni”Mbeshtem ne fjalet e plota te Allahut nga zemerimi I Tij dhe denimi I Tij nga e keqa e krijesave te Tij nga cytjet e shejtanit dhe qe ai te me mbikqyre.

Parambrotja e tetembedhjete

Te thuash mengjes e dhe ne mbremje
Allahume in-ni eudhu binexhi hike elkerin ue kelimatike et-tamati min sherri ma ente akidhunibun binasijetihi Allahume ente tekshifu elmetheme uel magreme,Allahume inehu la juzemuemu ue la juhhlefu ua deku sbhaneke ue bihamdike”
O Allah une mbeshtem ne madheshtine tende bujare me fjalet e tua te plota nga e keqa e asaj qe ti e merr prej balukesh.o Allah ti zbulon mekatin dhe humbjen.o Allah me te vertete ushtria jote nuk shpartallohet dhe premtimi yt nuk shkelet .I lartesaur dhe I falenderuar qofsh ti o Zot.

Parambrotja e nentembedhjete

Te thuash ne mengjes dhe ne darke
Eudhu bi uexh hi lahi adhijm eledhi la shejun eadhemu min hu ue bi kelimatihi lahi tamati eleti la ju xheuizuhune berrun ue la faxhir ue bi esmailahi elhusna kuliha ma alimtu minha ue ma lem alem min sherri ma halaka ue dheree ue beree ue mi sherri kuli-lidhi sherrin la utijktu sherrehu ue min sherri kul-li dhi sherrim ente ahidhun binasijetihi in-ne rab-bi ala siratin mustekim”
Mbeshtetm ne madheshtine Allahut tek I cili nuk ka gje me te madhe se aid he me fjalet e plot ate tij nuk I kap ato asgje qe sundon toka dhe I cthururi dhe me emrat e bukur te tij me ata qe I did he ata qe nuk I di nga e keqa e cdo gjeje qe ka krijuar dhe nga e keqa e cdo gjej qe ka te keqen dhe qe nuk e erpballoj te keqen e saj dhe nga e keqa e cdo te keqe Brenda saj dhe e mer ate prej balukesh me te vertete Zoti im e di rrugen e drejte.

Parambrotja e njezete

Te thuash ne mengjes dhe ne mbremje
Tahasentu bilahi la ilahe ila hu ilahi rue ilahu kul-li shejin ue itesemtu birabij ue rasbi kul-li shejin ue teuekeltu alal haj-ji eledhi la jemutu ue stedfatu eshere bla hauli ue la kueti ila bilah hasbi Allahu ue nimel ue kil hasbirab-bi minelaibadi hasbielhakaliku nin elmakluki hasbiraziku ninel narzuku hasbi eledhi bijedihi melekutu kul-li shejin ue hue-ue juxhiru ue la juxharu alejhi hasbi Allahu la ilahe ila hu ue alejhi teuekeltu ue hu-ue rab-bil arshil adhijm”
Jam I siguruar te ALlahu tek I cili nuk ka Zot tjeter per vec Tij Ai eshte Zoti im dhe Zoti I cdo gjeje dhe I permbahemi me vendosmeri Zotit tim dhe Zotit te cdo gjej jam I mbeshtetur tek I gjalli I cili nuk vdes dhe kerkoj ta largoj te keqen ma ansje ndryshim dhe fuqi vecse me ndihmen e eAllahut.Me mjafton mua Zoti nga roberit me mjafton sa mbeshtetes I mire eshte ai.Me mjafton mua Zoti nga roberit me mjafton mua krijuesi nga krijesat me mjafton mua furnizuesi nga te furnizuarit me mjafton mua Ai ne doren e te cilit ndodhen mbreterit e cedo gjeje dhe ai mbron dhe nuk kerkon mbrotje.Me Mjafton Allahu nuk ka Zot tjeter pervec Tij tek ai jam mbeshtetur Ai eshte Zoti I Arshit te madh.

Modele pune per zgjidhjen e lidhjes

Rastet dhe mynyrat jane te shumta por do te permendim vetem nje.
Me erdhi mua nje djalosh me villain e tij I cili ishte martuar qe prej dy javesh por ai nuk kishte mundesi te kontaktonte me gruan e tij dhe shkoi tek fallxhoret dhe mashtruesit por pa dobi.Kur degjova se ai ka shkuar tek ata kerkova prej tij qe te pendohet me nje pendim te sinqqerte dhe tu pergenjshtroje keta mashtruesa ne mynyre qe te poshterohet prijesi I tij dhe qe te sjelle dobi atij kurimi.dhe ai me tha mua pasi shkova tek ata me eshte shtruar vendosmeria ndaj pergenjshtrimit te tyre mashtrimit dhe dobesise se tyre.Pasi I kendova atij kuran dhe kerkovaprej tij shtate gjethe nga sidri jeshil por nuk dhane dobi.Atehere mora shtate gjethe nga pema e kafurit e pastaj I copetuam pastaj u hudhem ne uje dhe I kendova ajetin 255 te syres bekare dhe dy suret e fundit te kuranit(Felek-Nas) pastaj I thashe qe ta pije dhe te lahet me te e veproi kete dhe u prish magjia e tij dhe u zgjdh nyja e tij ne moment.Falenderimi I takon Allahut per cdo miresi.

Magjia e lidhjes kthehet ne marrezi

Ishte djalosh I mencur por diten qe hyri ne gruan tij u shnderua gjendja e tij dhe u perball me magjine e lidhjes.Pastaj kjo magji u shnderrua ne magji dhe shnderrimi I rasteve po ndodhin shume per shkak te injorances se magjistareve ndaj berjes magji.nje rast injoraces se magjistarit eshte kur gruaja shkoi tek magjistari per ti bere magji bashkeshortit te saj per ti neveritur te gjitha grate me perjashtim te saj dhe net e vertete ndodhe kunderta.ia pergatiti asaj magjine dhe ja vendosi ajo burrit te saj ne ushqim atehere bashkeshortit te saj iu neveriten te gjitha grate me perjashtim te saj dhe ne te vertete ndodh e kunderta.ia [pergatiti asaj magjine dhe ia vendosi ajo burrit te saj ne ushqim atehere bashkeshortit te saj iu neveriten te gjitha grate e deri dhe gruaja e tij.dhe jo vetem kaq por e divorcoi ate.Atehere shkoi gruaja perseri tek magjistari per tia zgjidhur magjine mierepo ai kishte kohe qe kishte vdekur.E rendesishme eshte se djaloshi binte e rrezohej mbi fytyren e tij ecte ne ate vend dhe bertiste si I cmendur.kur iu lexua kuran ne uje me sider e piu ate e u la dhe u sherua dhe shkoi tek familja e tij shendoshe e mire dhe falenderimet e takojne Allahut te vetem e te pashok.

(Visited 238 times, 1 visits today)
Top