Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mbi trupin tone 14 njohuri të reja…

Mbi trupin tone 14 njohuri të reja…

trupi i njeriut
1.Hunda mbanë në mend 50 000 aroma.
2.Ashti më i vogël në trup është stapesi ose zyengjia, gjendet ne veshin e mesëm, gjatësia 2.794 mm.
3.Ashtu si majet e gishtirinjëve që janë unike, ashtu edhe sipërfaqja e gjuhës është unike për çdo njeri.
4.Një njeri mesatar humb rreth 20kg lëkurë brenda jetës.
5.Thoi i gishtit për 6 muaj rritet nga baza deri te maja e thoit.
6.Eshtrat e gjatë janë më të fortë se sa betoni.
7.Me energjinë që e shfrytëzon truri mund të ndriçohet një poç 25 watt.
8.Zemra prodhon presion për ta hudhur gjakun 9.1 mm.
9.Lukthi juaj riepitelizohet në çdo 3-4 ditë, dhe nëse nuk ndodh kjo acidet e forta që e tretin ushqimin do të tretin edhe lukthin.
10.Zorrët e holla janë të gjata rreth 7m.
11.Trupi ynë ka mbi 650 muskuj .
12.Fëshikëza e urinëes e mbushur plotë është përafërisht sa topi i soft ball-it.
13.Për inç katrorë në lëkurën e njeriut ka në përbërjen e saj 6 m enë gjaku.
14. Në dyja këmbët ndodhen 500 000 gjëndra të djersës.

Përktheu dhe përshtati stafi shoqatës së mjekëve,,Etika,,

(Visited 221 times, 1 visits today)
Tags:
Top