Segunda-feira, 30/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

MBATHJA E KËPUCËVE

MBATHJA E KËPUCËVE

“MBATHJA E KËPUCËVE” ✦

Edhe ditën edhe natën, muslimani i mbath dhe i zbath këpucet shumë herë: kur del dhe kur rikthehet në xhami, punë, shtëpi, banjo etj. Prandaj, nëse bëhet me qëllim të ndjekjes së shembullit të Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ue selem, fitohen shumë shpërblime.

Pejgamberi, paqja dhe lëvdatat e Allahut qofshin mbi të, ka thënë:

“Kur t’i mbathni këpucët, filloni me të djathtën, e, kur t’i zbathni, filloni me të majtën. Duhet t’i mbani mbathur të dy këpucët në të njëjtën kohë; të dyja së bashku ose asnjërën.” [Muslimi, kapitulli i veshjes dhe zbukurimit, 2096]

(Visited 74 times, 1 visits today)
Top