Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mbajtja e maceve në shtëpi 

Mbajtja e maceve në shtëpi 

Mbajtja e maceve në shtëpi

Prej argumenteve që maca është e paster është transmetimi i Aishës (All-llahu qoftë i kënaqur me të), të cilës nje grua i solli dicka për të ngrënë derisa ajo ishte duke u falur.
Ajo ia beri me shenjë asaj gruaje që ta lejë enën me ushqim poshtë. Derisa falej Aisha, një macë filloi te hajë nga ena me ushqim. Pasi e fali namazin, Aisha hëngri nga ajo enë duke thënë: “I Derguari i All-llahut (salAllahu alejhi ve selem) ka thënë: ´Ato (macat) nuk jane naxhis (të papastërta), për më tepër, ato janë prej jush.´ Hadithi gjendet ne Sunenin e Ebu Davudit.

Dhe argument se macja lejohet të mbahet në shtëpit tona është se Resulullahi alejhi selam e ka quajtur Ebu Hurejre sahabijun e nderuar me këtë emër që e ka kuptimin “Baba I Maces”, kurse emri I këtij sahabijut të nderuar është Abdurrahman, mirpo ai e mbante një macë nër mangët e veshjes se tij, e donte kështu që e quajti I Dërguari I Allahut baba I maces.
Si dhe nuk ka ardh ndonjë argument që ndalon mbajtjen e macave në shtëpi.

(Visited 525 times, 2 visits today)