Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mbajtja e lidhjeve farefisnore

Mbajtja e lidhjeve farefisnore

Mbajtja e lidhjeve farefisnore

Nga Ebu Ejjub El-Ensarij (radijAllahu anhu) përcillet të ketë thënë: “Një njeri i tha të Dërguarit (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem): “Më trego për një vepër e cila do to më fus në Xhenet!” I Dërguari (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ia ktheu: “Adhuroje Allahun dhe mos i shoqëro Atij asgjë, fale namazin, jepe zekatin dhe mbaji lidhjet farefisnore.” (Buhariu)

Nga Aisha (radijAllahu anha) përcillet të ketë thënë: “I Dërguari (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) tha: “Lidhja farefisnore është e lidhur për Arshin (Fronin e Allahut) dhe thotë: “Kush i mban lidhjet me mua, Allahu e mban atë dhe kush i shkëput lidhjet me mua, Allahu e shkëput atë.” (Muslimi)

I Dërguari (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) thotë: “Nuk do të hyjë në Xhenet, ai i cili i shkëput lidhjet me farefisin e tij.” (Muslimi)

(Visited 102 times, 1 visits today)
Top