Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Martoje vajzen me djalin e filanit, te sherohet

Martoje vajzen me djalin e filanit, te sherohet

lule zemra

Vajza e nje pasaniku ne Bagdadin e lashte, semuret rende dhe i ati, sjell per ta kuruar mjekun e madh, Ibnu Sina.

Pasi e kontrolli, Ibnu Sina, pa qe nuk kishte ndonje problem fizik. Prandaj, e kapi vajzen tek pulsi i dores dhe filloi te permende emrat e disa lagjeve te Bagdadit. Kur permendi nje lagje te caktuar, ndjeu se pulsi i dores filloi te rrahe me shpejt. Mandej, filloi te permende shtepite e asaj lagjeje dhe kur u permend shtepia e dikujt, pulsi rrahu akoma me shpejt. Pas kesaj, Ibnu Sina filloi te permende emrat e burrave te shtepise dhe kur permendi emrin e nje te riu, pulsi e shtoi me shume ritmin.

Atehere, Ibnu Sina i tha te atit te vajzes:”Martoje vajzen me djalin e filanit, te sherohet.” Ky ishte i madhi Ibnu Sina (Avicena)