Quinta-feira, 21/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Marre nga libri Ibn Tejmijes Allahu e meshirofte

Marre nga libri Ibn Tejmijes Allahu e meshirofte

natyra liberKa thene Shejhul Islam Ibn Tejmije, All-llahu e meshirofte: Ndodhe qe ta duan -pra ate që vetepelqehet- per shkak të diturise se tij, fese dhe bamiresise se tij apo diçka tjeter, sprova ne kete eshte me e madhe vetem nese ekziston fuqi e besimit, frike dhe Teuhid te plote, ngase sprova e diturise, autoritetit eshte sprove per çdonjerin që sprovohet, mirepo megjithekete ata kerkojne nga ai deshirat e tyre, nese ai nuk ia ploteson, mangesohet dashuria, apo krijohet nje lloj urrejtje, ndoshta shtohet, apo ndodhe qe te shkulet dashuria e tera. [Marre nga libri Ibn Tejmijes Allahu e meshirofte ,Mexhmul Fetua vellimi nr.10, faqe.338].

Pershtati suad shabani

(Visited 110 times, 1 visits today)
Top