Segunda-feira, 20/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Mardhëniet seksuale gjatë periudhës së shtatëzanisë!

Mardhëniet seksuale gjatë periudhës së shtatëzanisë!

 

Mardhëniet seksuale gjatë periudhës së shtatëzanisë!

Pyetje:
Jam kthyer prej një udhëtimi dhe kam kryer me bashkëshorten time mardhënie seksuale, nuk e kam ditur që gjatë periudhës së shtatëzanisë nuk lejohet kontakti seksual me gruan time, me çfarë shpagimi obligohem unë!?

Përgjigje:

Lejohet kontakti seksual me bashkëshorten tënde gjatë periudhës së shtatëzanisë, nuk ka ardhë ndonjë ndalesë për këtë gjë.

Je kthyer nga udhëtimi dhe ke kryer një vepër të lejuar, nuk ke vepruar ndonjë ndalesë që të shpaguash diçka për të.

Ndërsa, ndalohet kontakti seksual bashkëshortorë gjatë periudhës së menstruacioneve, lehonisë dhe gjatë ditëve të ramazanit.

Kurse, vepra që e ke bërë ti pas kthyerjes nga udhëtimi është e legjitimuar sipas sheritati islam, nuk ke berë mëkat dhe nuk obligohesh të shpaguash asgjë.

Shejh Abdullah el Humejdi, rahimehullah.

Nga arabishtja:
Suad Shabani