Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Maja e gishtrinjve

Maja e gishtrinjve

maja e gishtrinjve
Çdo njeri, duke përfshirë edhe binjakët që mezi dallohen nga njëri-tjetri, shenjat e tij të gishtërinjve i ka të veçanta. Identiteti i secilit është i koduar në majat e gishtërinjve të tij. Ky sistem i koduar mund të krahasohet lehtë me sistemin e kodit të vijave, i cili përdoret në ditët tona për identifikimin e prodhimeve të ndryshme, qofshin ato prodhime industriale apo ushqimore.

Allahu i Madhëruar ne Fjalën e Tij të pakonkurueshme thotë:

“A mendon njeriu se nuk do t’i mbledhim eshtrat e tij? Po, do t’i mbledhim. Madje, Ne jemi të zotë t’i krijojmë përsëri edhe majat e gishtërinjve të tij.” (Kijame, 3-4.)

Theksimi i shenjave te gishterinjve ka nje domethenie mjaft te vecante, sepse secili ka shenjen e tij unike te gishterinjve,e cila nuk i ngjason askujt.
Cdo person qe jeton apo ka jetuar ne kete bote ka formen e tij unike te shenjave te gishterinjve.Per kete arsye,shenjat e gishterinjve jane nje prove mjaft e rendesishme e identitetit,ndaj dhe sot perdoren pikerisht per kete qellim.

Por me e rendesishmja eshte se kjo vecori e shenjave te gishterinjve Instituti i Krimeve ne Britani te Madhe i zbuloi nga fundi i shekullit XIX.Perpara kesaj periudhe,njerezit i shihnin shenjat e gishterinjve si disa rrathe te zakonshem,pa ndonje rendesi apo kuptim specifik. eshte Kurani ai qe na flet per kete karakterisike dalluese te shenjave te gishterinjve,e cila nuk u kuptua vecse ne ditet tona.

Tags: