Sábado, 30/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Madridin e themeluan Muslimanët ?!!

Madridin e themeluan Muslimanët ?!!

A e dini se Madridi është kryeqyteti Europian të cilin e themeluan Muslimanët. Ky qytet u themelua në periudhën e Muhamedit të parë birit të Abdurrahmanit të dytë në vitin 855 dhe e quajtën Maxhrijt. Ky emër vjen nga arabishtja dhe nënkupton qytetin që ka shumë prurje uji. Ky emër u përdor deri në fillimet e shekullit 13 pastaj hyri në përdorim emri që njohim sot: MADRID

(Visited 271 times, 1 visits today)
Top