Sábado, 16/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

”Macet e zeza dhe fatkeqësia që ato sjellin”

”Macet e zeza dhe fatkeqësia që ato sjellin”

images(1)

‘!Macet e zeza dhe fatkeqësia që ato sjellin”!

Si në të kaluarën ashtu edhe në të sotmen, prerja e rrugës nga një mace e zezë, besohet si afrim i një fatkeqësie. Baza e kësaj është në Egjiptin e lashtë ku në kohën e injorancës e adhuronin macen. Disa thonë se ajo s’mund të jetë asgjë tjetër vetëm se vepër e djallit e disa thonë se janë instrumente të shtrigave (siç paraqiten në të shumtën e rasteve nëpër filma të ndryshëm).

Edhe sot e kësaj dite, për t’i ikur fatkeqësisë, njerëzit e ndërrojnë rrugën kur shohin një mace të zezë ose pështyjnë tri herë, ose kthehen tre hapa mbrapa, kinse të mbrohen prej të keqes që ajo mund të sjellë.

Kujdes nga bestytnitë e jo nga maca.

(Visited 651 times, 1 visits today)
Top