Sábado, 16/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lutu per te dashurit e tu

Lutu per te dashurit e tu

 

Duke kaluar prane xhamise e degjojne ezanin.Shoferi i drejtohet punedhenesit te vete dhe kerkon nga ai qe te ndaleshin ne xhami deri sa ai t’a falte namazin, e pastaj t’a vazhdonin rrugen.
Padronit edhe pse nuk i pelqeu shume ky propozim, megjithate e pranon edhe pse me zemer te thyer.
Shoferi hyne ne xhami, ndersa punedhenesi e priste ne makine.

Namazi kryhet, xhemati dele nga xhamia, ndersa shoferi ende nuk kishte dale. Padroni fillon te nervozohet dhe merzitet nga vonesa e shoferit tij. Dele nga makina dhe shkon afer dritares xhamise per te shiquar a ishte ende shoferi i tij brenda.
E veren se shoferi i tij ishte ende ne xhami .
I kishte ngritur duarte e tij larte dhe me sy te perlutur i lutej Allahut.
Padroni kur e sheh se ende ishte brenda, i troket ne dritare dhe me ze te larte i thote:

– “Te gjithe kane dale jashte,ndersa ti ende brenda, cfare po pret, eja, po te pres jashte! ”
Shoferi i pergjigjet shkurte:

– “Nuk po me lejon!”

– ” Kush nuk po te lejon?! – e pyet punedhenesi.

– “Ai qe nuk po te lejon ty me hy brenda!” – i pergjigjet shoferi.

Kur e degjon kete fjale padroni i shoferit, fillon te mendoj, se cfare deshti t’i thote me keto fjale.
Shkon dhe merr abdest e futet brenda ne xhami dhe i thote shoferit:

– ” A po e sheh qe mua me lejoi me u fut ne xhami?!”

Ndersa, shoferi me sy te perlotur i thote atij:

– ” Elhamdulil-lah qe te lejoi.Kur nuk hyre ne xhami, me erdhe shume keq, I ngrita duarte dhe nga zemra i kerkova Allahut qe te lejonte edhe ty te jesh mysafir i Tij ne shtepine e Tij !”

Sa vellezer dhe motra tona nuk falin namaz, ndersa ne nuk lutemi per ta qe Allahu t’ua mundesoj hyrjen neper xhamia.
T’i shtojme lutjet tona per te dashurit tone.Te mos kenaqemi qe vetem ne te falim namaz, por te kerkojme nga Allahu qe edhe te dashurit tone t’a shijojne kenaqesine e adhurimit Allahut.

Allahu i udhezofte te dashurit tone ne ate qe eshte i kenaqur ALLAHU!

(Visited 292 times, 1 visits today)
Tags:
Top