Segunda-feira, 1/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lutu në këtë formë

Lutu në këtë formë

Fadël ibën Ubejdi tregon se:I Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ue selem, kishte dëgjuar një njeri të lutej në namazin e tij duke mos e madhëruar paraprakisht Allahun e dhe duke mos dërguar salavat mbi profetin, sal-lallahu alejhi ue selem, ku profeti për të tha:
“U ngut ky njeri, pastaj e thirri dhe i tha atij (ose të tjerëve-dyshon transmtuesi kujt i ka thënë): Kur ndonjëri prej jush lutet le të fillojë me madhërimin dhe lartësimin e Allahut, pastaj le të dërgojë salavatë mbi profetin e Tij, sal-lallahu alejhi ue selem, e pastaj le të lutet çfarë të dojë.”
(Shënon Ebu Davud dhe Tirmidhi me sened të mirë sipas shejh Albanit).

(Visited 102 times, 1 visits today)
Top