Sábado, 6/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lutjet e shërimit

Lutjet e shërimit

 

Lutjet e shërimit

((???? ????????? ???? ????? ???????? ???????????? ??????? ????? ????? ??????? ??????? ?????? ??????? ???????? ????????? ??????? ???????? ??? ???????? ?????? ???????? ??????? ???? ??????? ??????? ?????? ??????? ???????? ????????? ???? ?????? ????? ??????? ????????? ???? ???????? ?????? ??????? ??????? ??????? ?????? ?????? ???????? ??????? ????????? ???????????? ???? ????? ??? ?????? ???????????))
[????? ???????? ??? ????? ??? ????? ????? ???? ???? ????????? ???? ????? ???????? ???????????]
Uthman ibën As eth-Thekafiu iu ankua Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, për dhimbjen që kishte në trup që nga dita që jam bërë musliman.
Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, i tha:
“Vëndo dorën në vendin ku të dhemb dhe thuaj: tre herë bismilah, pastaj shtatë herë thuaj:
Eudhu bil-lahi ve kudretihi min sherri ma exhidu ve uhadhiru- kërkoj strehim te Allahu dhe Fuqia e Tij nga e keqja që e ndjej dhe ruhem prej saj”.
Muslimi dhe të tjerët.

?? ??? ??? ???? ??? ??? ??? ????? ???? ???? ??? ????? ????? ???? ???? ??? ???? ???? ???? ???: ???? ???:
((???????: ???????? ????????? ????? ???????? ????? ?????? ????????? ??? ??????? ?????? ????????? ??????? ??? ????????? ???????))
[??? ????? ??? ????? ???? ???? ?????? ???????]
Enesi, radiallahu anhu, i thotë Thabitit, rahimehullah: a do të lexoj lutjet e shërimit (rukje) ashtu siç na i lexonte Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem?
Tha: gjithsesi.
Thoshte: idhebil-bes, rabin-nas, ishfi ente Shafi, la shifae il-la shifauke, shifaen la jugadiru sekamen- largoje sëmundjen o Zot i njerëzve, shëro, sepse Ti je Shërues dhe s’ka shërim tjetër përveç shërimit Tënd, shërim i cili nuk e braktis asnjë sëmundje”.
Ebu Davudi dhe Ibën Maxhe.

O Allah na jep shërim që shëron çdo sëmundje!

 

(Visited 231 times, 1 visits today)
Tags:
Top