Domingo, 13/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lutje për fëmijët

Lutje për fëmijët

Fëmijët kanë një rol të rëndësishëm në familje. Kjo për faktin se në disa momente roli i tyre ndikon dhe në gjëndjet emocionale të prindërve dhe të familjes! Shpësh-herë fëmijët janë të predispozuar të preken nga mësyshi! Prindërit e tyre, nga pa dituria, ose keq informimi iu japin me vete fëmijëve hajmali të kota, të pa vlera dhe jo të dobishme për ti mbrojtur ata nga syri. Hajmalitë janë të pa dobishme, dhe nuk kanë efekt në mbrojten e fëmijëve nga mësyshi.

Trasmetohet se Pejgamberi Alejhi Selam, për nipat e tij, Hasanin dhe Hysenin bënte këtë lutje: U’idhukuma bi kelimatil-lahit-tammeh

min kul-li shejtanin ve hammeh ve min ku-li ajnin ve lameh. 

Lus All-llahun qe t’iu mbroje me fjalët e tij te plota, nga çdo shejtan, nga çdo dyshim e keqe i tij dhe prej syrit të keq. 

Buhariu 4/119

(Visited 163 times, 1 visits today)
Top