Sexta-feira, 10/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

LUTJE E SHKURTËR POR E FUQISHME

LUTJE E SHKURTËR POR E FUQISHME

LUTJE E SHKURTËR POR E FUQISHME

🥀Abbasi Allahu qoftë i kënaqur me të, xhaxhai i Pejgamberit ﷺ, erdhi te Pejgamberi ﷺ dhe i tha:

🥀Ya Rasulullah, më mëso një du’a.”

♥️Pejgamberi ﷺ i tha:

O xhaxhai im, thuaj:

‎اللّهُـمَّ إِنِّـي أسْـأَلُـكَ َالعـافِـيةَ
Allahumme inni es’aluke el-afijah
(O Allah, unë kërkoj nga Ti afijeh).

💢Tani cka është Afijeh? Afijeh don të thotë:
💦
Të më shpëtosh nga çdo mundim.
Të jesh i shëndetshëm, ju jeni në afijah.
🥀Të kesh para të mjaftueshme, ju jeni në afijeh.

🥀Të jetosh, ju jeni në afiyah.
Të kesh fëmijët përkrahë,
ju jeni në afijeh.

Dhe nëse falesh dhe nuk dënohesh, ju jeni në afijeh.🥀

💦Pra, në thelb Afijeh do të thotë:

💦O Allah, më mbroj nga çdo mundim dhe vuajtje. Kjo e përfshin Dunjan dhe Ahiretin.
🥀
Abbasi mendonte për këtë për një kohë, dhe pastaj ai u kthye pas disa ditësh dhe tha:

Ya Rasulullah, kjo du’a më duket pak e shkurtër. Dua diçka më të madhe.

Pejgamberi ﷺ i tha:
🌟
O Xhaxhai im i dashur, lute Allahun për Afijeh se uAllahi, nuk mund të të jepet diçka më mirë se afijeh.

Kjo është një du’a e lehtë. E cila nënkupton atë që thua, kur lutesh.
💦
O Allah, unë të lutem Ty që të më shpëtosh nga çdo fatkeqësi,
mjerim, vështirësi, dëm, dhe
mos më sprovo mua, etj.
🌟
E gjithë kjo është e përfshirë në:

‎اللّهُـمَّ إِنِّـي أسْـأَلُـكَ َالعـافِـيةَ Allahumme inni es’eluke el-afijeh

📕|Rijad us-Salihin, Sunen et-Tirmidhi|

(Visited 216 times, 1 visits today)
Top