Domingo, 29/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lutje/Dua per prinderit

Lutje/Dua per prinderit
Lutje/Dua per prinderit

Lusim Allahun me Krenarine, Madheshtine, Persosmerine, Emrat e Tij te Bukur dhe Cilesite e Tij te Larta qe ti shperbleje prinderit tane me shperblim me te mire.

O Zot fali dhe meshiroj te vdekurit prej tyre.Shpeto dhe ke ndjese ndaj tyre,vendosi ata ne nje vend te mire.

O Zot yne fali ata,prinderit e tyre keshtu deri ne fund.O Zot shperblej per ate qe ben per ne ashtu si e shperblen prindin per femijen e tij.

Dyfishoj shperblimet e tyre per kete.O Zot ngriti gradat e tyre.O Zot te lusim Ty qe te gjalleve prej tyre ti mundesosh perfundim te mire.Te lusim Ty qe ti bekosh fjalet dhe veprat e tyre.O Zot na ben te miresjellshem me prinderit tane .

Na dhuro me te miren qe i dhuron bamiresit.Hapi dyert e miresive tua me kete.Na mundeso qe te arrijme me ta Firdevsin me te larte ne xhenet.O me i Meshirshemi Meshirues.

O Zot na bej t”i mbajme lidhjet dhe te jemi te miresjellshem me prinderit tane.O Zot na ben prej te kenaqurve,O me i Meshirshmi Meshirues.

O Zot largoje cdo pengese mes nesh dhe kenaqesise tende ne bamiresine tone ndaj prinderve.Na mundeso te arrijme gradet me te larta neXhennet.Na fal ne kete bote dhe kur te vdesim.

Na streho ne gjeresine e meshires tende.O me i Meshirshemi Meshirues.

O Zot fali prinderit tane dhe ki meshire ndaj tyre,sic kane pasur kujdes ata ndaj nesh duke na edukuar ne vegjeli.O Zot beri te lumtur dhe kenaqi ashtu sic i kenaq deshmoret.

O Zot rreshtoj ne mesin e te devotshmeve.Shperble per neve me shperblim me te mire.O Zot fali per ato obligime qe nuk i kane kryer ndaj nesh.Shendroi te keqiat e tyre ne te mira.Lartesoi ne gradate te larta.Dhuroi kenaqesine e xhenetit.O me i Meshirshmi Meshirues.

O Zot na ndihmo ne bemiresine tone ndaj tyre te gjall dhe te vdekur.O Zot na ndihmo qe te jemi te miresjellshem me ta dhe na mundeso qe ti bejme te kenaqur.O me i Meshirshmi Meshirues.

O Zot fali me falje te plote,gjitheperfshirese,te vecante.O me i Meshirshmi Meshirues.

O Zot te lutem ti shperblesh me shperblim me te mire.Vendosi ne mesin e te lumturve.Vendosi ne fqinjesine e te Derguarve te Zotit,besnikeve te dalluar,te devotshmeve.O Krijues i qellit dhe tokes.O me i Meshirshmi Meshirues.

O Zot fali te gjallet prej prinderve tane,lehtesoj ceshtjet e tyre,zgjeroj krahroret e tyre.Dhuroi perfundim te mire.Rregullo fjalet dhe veprat e tyre,beri te kenaqur me ne.O me i Meshirshmi Meshirues.

O Zot na fal neve per shkujdesin tone ndaj tyre kur ata jan te gjalle apo te vdekur.O Zot na shpeto nga ndikimi jo i mire ne jeten dhe fene tone si shkak i mosperfilljes tone ndaj prinderve.

O me i Meshirshmi Meshirues.

O Zot ploteso mangesine tone,meshiro dobesine tone.O Zot fali besimtaret dhe besimtareet te gjallet dhe te vdekurit prej tyre.O Zot fali mekatet e tyre dhe meshiroj ata,shpetoj dhe ki ndjese ndaj tyre,beja vendin e tyre te mire dhe zgjeroja vendin ku do te hyjne.Pastroj ata me uje,bore dhe akull dhe pastroj nga mekatet,ashtu sic e pastrohet rroba e bardhe nga njollat.O me i Meshirshmi Meshirues.

All-llahumme Amiiin !!!

(Visited 309 times, 1 visits today)
Top