Sexta-feira, 1/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lutja është prej mjekimit më të dobishëm për sëmundjet bashkohore si brenga,pikëllimi dhe shqetësimi

Lutja është prej mjekimit më të dobishëm për sëmundjet bashkohore si brenga,pikëllimi dhe shqetësimi

Dobitë e lutjes janë:
* Të afron pran Allahut Madhërishëm.
* është prej mjekimit më të dobishëm për sëmundjet bashkohore si brenga,pikëllimi dhe shqetësimi.
* më anë të lutjes mund të ndihmon vëllan dhe zbaton hadithin”kush prej jush ka mundësi ti sjell vëllait ndonjë dobi,le ta bëjë atë!”
* Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ka thënë:
-“All-llahu zemërohet më ate që nuk kërkon (asgjë) prej tij”
-“All-llahu është i turpshëm dhe bujar.i vjen turp-kur njeriu i çon duart(dhe i lutet)-t’i kthejë bosh dhe të pikëlluar.
-“Dora e All-llahut është (gjithnjë) plot“.
Lutjet më të mira e më të bukura janë nga Kur’ani famelartë prandaj fillojm më lutje nga Kur’ani ku këto lutje kan përparësi ndaj lutjeve të tjera,ku Lavdërimi i Lavdiplotit është dua,sepse Ai e din nevojat tona dhe pikërisht nisemi nga lutjet e më të dashurve të Allahut Madhërishëm, Pejgamberëve:

(Visited 219 times, 1 visits today)