Terça-feira, 20/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Luteni Zotin tuaj, të përulur e në heshtje

Luteni Zotin tuaj, të përulur e në heshtje

“Luteni Zotin tuaj, të përulur e në heshtje”

(Kur’an, 7:55).

Nje shknmtar tregon se një musliman shkoi në një vend si

refugjat dhe i luti autoritetet e atjeshme t’i miratonin nënshtetësinë. Të gjitha dyert iu mbyllën. Megjithë përpjekjet e tija të shumta dhe kërkesat ndaj të tjerëve, tërë lidhjet e tija dështuan.

Nje dite, ai takoi një dijetar dhe ky i dha një këshillë: ‘Lutju

Zotit tend, sepse Ai është që i lehtëson gjërat.’ Kuptimi i kësaj

keshille gjendet ne hadithin: “Nëse kërkoni, kërkojini Allahut, dhe

nese dom ndihmë, lutjuni Allahut. Dhe ta dini se nëse një popull do

të mblidhej së bashku për tju dhënë diçka, ata s do të mund tju sillnin asgjë, përveç asaj që Allahu ka shkruar për ju. ”

Refugjati tha, Për Allah, reshta së shkuari tek njerëzit për

ndihmë apo ndërmjetësim, por nisa t’i lutem Allahut në të tretën

e të natës  tnu siç më kishte thënë dijetari. Pak përpara  agimit, 1 lutesha Allahut dhe e përgjëroja për ndihmë. Kaluan vetem pak ditë, dhe dorëzova një aplikim për nënshtetësi pa iu

drejtuar askujt për ndërmjetësim. Pas disa ditësh, për çudinë time, më thirrën të merrja dokumentat e kërkesës së nënshtetësisë.

Ato ishin vulosur me Aprovuar’.”

Allahu është i Mëshirshëm dhe i Butë ndaj robërve të Tij”

(Kur’an, 42:19).

(Visited 381 times, 1 visits today)
Top