Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Lumturia në jetë nuk mund të vijë pa besim në Allahun

Lumturia në jetë nuk mund të vijë pa besim në Allahun

imani kurani
Sikur tëtë faktorët që sjellin lumturinë të plotësoheshin, pa iman (besim) do të ishte e pamundur qetësia dhe lumturia e kërkuar, prandaj nëse dikush do të kërkojë këtë kënaqësi e lumturi le të fillojë nga e para, e ajo është imani (besimi). 
Ai që beson Allahun dhe ktyen vepra të mira e të dobishme ka dy përfitime:

1.Jetë të mirë e kënaqësi në këtë dhe botën tjetër.
2.Shpërblim të madh nga Allahu Mëshirëplotë:
“Atyre u jepen myzhde në jetën e duniasë (në çastin e vdekjes) dhe në jetën tjetër”(për shpëtim në Xhennet)”.(Kur’an 10:64).

Marrë nga libri:“Mos u trishto”
Shkruar nga Aid el- Karni

Tags: