Sexta-feira, 10/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lufta me nefsin

Lufta me nefsin

Lufta me nefsin është ne 4 shkallë:

1.Të luftohet nefsi vazhdimisht dhe ti bëhet presion për ta mësuar fenë e Allahun subhanehu ve teala dhe rrugën që të qon tek Ai.
2.Të veprojmë me atë që e kemi mesuar, ngase vetem njohuria nuk tëmjafton. Për këtë kanë thënë të paret tone (Selefi) se: “Kush e njeh Allahun ai ia ka frikën më së shumti”.
3.Pasi e kemi mësuar rrugën ashtu sikurse duhet, fillojmë me misionin e thirrjes se të tjerëve në rrugën drejtë Allahut, ashtu sic na ka mësuar Muhamedi alejhi selam.
4.T’i perballosh sprovat që të vijnë nga thirrja në rrugen e Allahut me SABER (jo me hakmarrje të nefsit). Shembull i kësaj shkalle është surja ARS:

“Pasha kohën!

Nuk ka dyshim se njeriu është në një humbje të sigurt

Me përjashtim të atyre që besuan, që bënë vepra të mira,

 që porositën njëri-tjetrin t’i përmbahen të vërtetës

dhe që këshilluan njëri-tjetrin të jenë të durueshëm.” 

 

(Visited 98 times, 1 visits today)
Top