Quinta-feira, 15/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lotë krokodili apo lot të vërtetë, 4 fakte shkencore rreth së qarës

Lotë krokodili apo lot të vërtetë, 4 fakte shkencore rreth së qarës

Lotët tuaj mund të jenë nga lumturia ose trishtimi. Çdo njeri përjeton tre llojet e lotësh. Ato bazale, të cilat janë bërë si një formë e lubrifikimit dhe mbrojtjes për sytë tuaj. Këto janë vazhdimisht të sekretuara në sasi të vogla (rreth një gram gjatë një periudhe 24-orëshe) dhe mbulojnë sytë kur mbyllni qepallat. Ju gjithashtu prodhoni lotë reflex. Këto janë një formë tjetër e mbrojtjes nga era, pluhuri, tymi ose qepë e prerë. Forma e tretë e lotëve – emocionale ose “shqisore” si ata janë quajtur ndonjëherë – janë ndoshta më të folur dhe më misterioze. Lotët tuaja psikike prodhohen në përgjigje të emocioneve të forta – stresi, lumturia, trishtimi, dhimbja fizike dhe më shumë.

Katër fakte interesante për të qarën

1. Duke qarë (përfundimisht) ju bën të ndiheni më mirë

2. Mund të ndalni qepët që ju bëjnë të qani duke ndjekur këshilla për prerjen e qepëve që duhet të ndihmojnë të zvogëlohet acarimi dhe lotët e syve.

3. Lotët mund t’ju ndihmojnë të fitoni një negocim

4. Të qarët pas seksit është normale

Ajo që është ndoshta më intriguese është forma e ndryshme e lotëve në varësi të emocioneve. Lotët e “qesha me lot”, lotët e hidhërimit, lotët e ndryshimit,etj.

Burimi: Blogs.mercola
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 146 times, 1 visits today)
Top