Domingo, 7/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

LLOJET E SKIZOFRENIS JANE

LLOJET E SKIZOFRENIS JANE

LLOJET E SKIZOFRENIS JANE:

SKIZOFRENIA HEBEFRENE-
është forme e skizofrenis qe paraqitet me heret ne adoleshenc kur dominojn ndryshime afektive,sjellja është e papergjegjshme.

–SKIZOFRENIA SIMPLEKS-ka fillim gradual të padukshemdhe zhvillim progresivi cili manifestohet me sjellje të quditshme.

–SKIZOFRENIA KATATONE-manifestohet me qrregullime psikomotorike siq jane hiperkinezia dhe stepori,ku pacjentet qendrojne ne nje pozicjone me ore te tera.

–SKIZOFRENIA PARANOIKE-paraqitet me vone madje ne dekaden e tret apo të katert të jetes dhe karakterizohet me shfaqjen relativisht të gjate të ideve paranoike.

(Visited 100 times, 1 visits today)
Top