Quinta-feira, 21/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Llojet e edukates ne Islam

Llojet e edukates ne Islam

heart mjeksiaislame
1-Edukata me Allahun Azze vexhel
2-Edukata me Muhamedin alejhi selamit
3-Edukata me njerezit
4-Edukata me vetveten

-Sa i perket llojit te pare te eduaktes kjo eshte baza e te tjerave,kush edukohet me te paren ne menyre te vertete patjeter duhet qe pas kesaj te edukohet me imamin e mesuesin e tij Muhamedin alejhi selam,me roberit e Allahut dhe me vetveten e tij.
-Mirepo nese sillemi mire me roberit e Allahut njekohesisht kjo aludon qe kemi edhe eduakte me Allahun azze vexhel ,dhe rralle here arrine te shohesh rob te Allahut i cili nuk ka edukate te mjaftueshme me Allahun azze vexhel ,e pastaj te sillet me njerezit me edukate te mire ose te sillet mire edhe me vetveten e tij.”

Thote Jahja bin muadh err rrazi Allahu e meshirofte – “Kush edukohet me edukaten e Allahut xhele veala atehere permes kesaj arrine ai (njeriu) te behet prej te dashureve (evlijave) te Allahut te Madherishem “.

Perktheu – Suad Shabani
Medine el munewere 03-06- 2013
Marra nga libri ?????? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ????????
Permbledhje e Moralit te Transmetuesit dhe Eduaktes se ndegjuesit

Te autorit Allahu e meshirofte Hatib el Bagdadi