Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Llojet e durimit

Llojet e durimit

bukuria
Llojet e durimit:

1. Durimi në kryerjen e adhurimeve
Edhe pse është e vështirë që një besimtar/e, çfarëdo që të jenë rrethanat t’i kryej adhurimet (psh.faljen e namazit të sabahut, motrat vendosjen e mbulesës, agjërimi në kohë vere, etj), ai/ajo prap se prap gjenë motiv për kryerjen e tyre, sepse e di që Allahu ka për ta shpërblyer një ditë.

2. Durimi në caktimet e Allahut.
Ajo çfarë e goditë besimtarin/en nga caktimet e Allahut, asnjëherë nuk duhet ta mërzisë atë. Pse? Sepse ne e mendojmë si fatkeqësi atë që na ka goditë, ndërsa Allahu nga mirësia e Tij ka dhënë shumë urtësi në atë sprovë tënden.

3. Durimi në largimin nga mëkatet.
Mos përmbush egon dhe epshin tënd në mëkate, do të gjesh zëvendësim të tyre me diçka edhe më të mirë nga ana e Allahut të Lartësuar.
Pëgatiti: Hoxhë Valdet Kamberi