Quinta-feira, 21/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lidhur me personin te cilit i behet rukje

Lidhur me personin te cilit i behet rukje

Lidhur me personin te cilit i behet rukje
1.Te jete i bindur se sherimi vjen prej Allahut,subhanehu ue teala,nderkohe qe rukja,ai qe ben rukje,mjeku dhe barnat jane vetem shkaqe te shrimit.
2.Te jete i vetedijshem per vleren e madhe te Kuranit i cili me lejen e Allahut eshte sherim per çdo semundje.
3.Te mos i ngaterroj ata qe bejn mjekim me rukje me fallxhoret dhe magjisteret
4.Ti drejtohet Allahut subhanehu ue teala,dhe ti mbeshtet vetem atij duke qene i bindur ne veshtirsine e ajetit:”Dhe kur semurem Ai me sheron.”(Esh-Shura,80)
5.Pendimi nga mekatet dhe pranimi i gabimeve te bera.
6.Lutjet te shumta dhe perpika ne kerkim te sherimit.
7.Vazhimesia ne rukje dhe leximin e lujeve(dhikrit)te mengjesit dhe te mbremjes.
8.Lemosha e shpeshte.

(Visited 116 times, 1 visits today)
Top