Terça-feira, 6/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Leximi i ajetit Kursij

Leximi i ajetit Kursij

Leximi i ajetit Kursij

Është saktësuar nga hadithi i Muhamed ibn Sirin nga Ebi Hurejra -Allahu qoftë i kënaqur prej tij- se ka thënë: “Më urdhëroi i dërguari i Allahut -salallahu alejhi ue selem- që të ruaja zekatin e ramazanit, erdhi një person dhe filloi që të lëvizte ushqimet, e kapa atë dhe i thashë: Do të të dërgoj tek i dërguari i Allahut -salallahu alejhi ue selem- dhe përmendi hadithin dhe thotë në të: “. . . kur të shkosh në shtratin tënd lexo ajetin Kursij sepse do të kesh  një roje nga Allahu që të ruan dhe nuk të afrohet shejtani deri sa të gdhihet. I dërguari i Allahut -salallahu alejhi ue selem- i tha: Të vërtetën tha megjithëse ai është gënjeshtar” transmeton Buhariu.