Quarta-feira’, 12/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Levizja e cila kryhet me ndihmen e muskujve te trupit tone ne momentin e ngritjes nuk kryhet me vullnetin tone

Levizja e cila kryhet me ndihmen e muskujve te trupit tone ne momentin e ngritjes nuk kryhet me vullnetin tone

‘…dhe a nuk mendojne ata me veten e tyre…!!’ (er-Rrum, 8)

Allahu i Madherishem na solli mjafte argumente se edhe levizjet tona nuk mund te behen pa Fuqine eTij Absolute. Fjala vjen, nese deshiron te ngritesh nga vendi ku je ulur, sa muskuj duhet ti vesh ne levizje derisa te ngritesh? Ne ngritemi, e as qe dijme dhe as qe mendojme se cilet muskuj aktivizohen e cilet jo.

Pra, levizja e cila kryhet me ndihmen e muskujve te trupit tone ne momentin e ngritjes nuk kryhet me vullnetin tone. Vetem deshira per tu ngritur eshte e jona.

Te gjitha levizjet trupore dhe te gjitha proceset mendore i jane nenshtruar Vullnetit te Zotit te Plotefuqishem. Cdo levizje mbane ne vete Shifren Hyjnore, te cilen Allahu e ka krijuar ne trupin tone.

(Visited 108 times, 1 visits today)
Top