Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Letërnjohtimi i njeriut

Letërnjohtimi i njeriut

njeriu

LETËRNJOHTIMI I NJERIUT

Emri: Ujë, pluhur dhe baltë.

Puna: Rob tek Zoti i botëve.

Vendqëndrimi momental: Disa ditë mbi rruzullin tokësor.

Armiqtë: Iblisi, shpirti dhe epshi.

Rruga: Pasimi i të Dërguarit të Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të.

Përgatitja dhe aftësia: Dëshmia se nuk i takon adhurimi askujt me të drejtë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Allahut.

Vendqëndrimi i përhershëm: Ose në Xhenet ose në Xhehenem.

Stacioni i nisjes: Jeta e dynjasë.

Stacioni i arritjes: Varri.

Koha e zbritjes: Nuk e di asnjë shpirt se në cilën tokë do të vdes.

Koha e prezencës: Agonia e vdekjes do të sjellë të vërtetën e jetës tjetër. Ja, kjo është ajo së cilës përpiqeshe t’i ikje.

Mobilet që lejohen të merren me vete: Dy metra nga beze të bardhë.

Vepra paraprake përveç të mirës dhe të ligës: Jashtë tyre nuk lejohet të merret asgjë me vete gjatë udhëtimit. Ajo që lejohet t’i arrin mysafirit pasi që të zbret janë: lëmosha e vazhdueshme, lutja e fëmijës së mirë dhe dituria që ka dobi në të.

O Zot, mundësona të kemi përfundim të mirë dhe na fut në Xhenet Tënd.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 123 times, 1 visits today)
Tags:
Top