Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Leternjoftimi i muslimanit

Leternjoftimi i muslimanit

muslimani

Leternjoftimi i muslimanit.

Emri: Ujë i ndyrë (spermë) dhe tokë.
Puna: Robi i Allahut azze ue xhel-le.
Vendqëndrimi i përkohshëm: Pak ditë të caktuara mbi tokë.
Armiqtë: Iblisi-nefsi- epshi.
Rruga: Pasimi i Muhamedit alejhi selam.
Kualifikimi: La ilahe ilallah.
Vendqëndrimi i përhershëm: Xheneti ose Xhehenemi.
Stacioni i largimit: Nga kjo botë.
Stacioni i mbërritjes: Varri .
Koha e fluturimit: “…dhe askush nuk e di, pos Tij (Allahut), se në ç’vend (ose kohe) do te vdesë”. Llukman 4.
Shenja e nisjes: “Agonia e vdekjes i vjen me atë të vërtetën (i zbulohet çështja e ahiretit), kjo është ajo prej së cilës ti ke ikur”. Kaf 19.
Bagazhi i lejuar: 2 metra qefin i bardhë, punët e bëra, qofshin ato të mira apo të këqija, pos këtyre nuk lejohet asgjë tjetër të merret në bord.
Çka mund t’i dërgohet udhëtarit pas fluturimit: Lëmoshë rrjedhëse, lutja e fëmijëve të hajrit dhe dituria e dobishme e lënë pas.
O Allah, na udhëzo në rrugën tënde, na mëshiro dhe na bëj të dalim nga kjo botë me punë të mira.

Përshtati: Valdet Kamberi

(Visited 158 times, 1 visits today)
Tags:
Top