Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Lekura eshte ajo qe ndjen dhembjen e jo i gjithe trupi

Lekura eshte ajo qe ndjen dhembjen e jo i gjithe trupi

 

 

“Njemend, ata qe mohuan argumentet tona, do t’i hedhim ata ne zjarr. Sa here qe u digjen lekuret atyre, Ne ua nderrojme ne lekura te tjera qe ta shijojne denimin. All-llahu eshte i plotefuqishem dhe i drejte(ne ate qe vepron)” (En-Nisa:56)

Deri vone mjeksia dhe njerezimi mendonte se i gjithe trupi i njeriut perjeton ndjenjen e dhembjes, por disa vjet me pare mjekesia zbuloi se realiteti nuk eshte ashtu, sepse dhembjen e ndjen vetem lekura ku gjienden shqisat ndijuese. Atehere, a nuk eshte ajeti i lartpermendur nje sinjalizim per kete.

Perndryshe, cfare kuptimi ka fjala e All-llahut: {…Sa here qe u digjen lekuret e tyre, Ne ua nderrojme ne lekure te tjera qe ta shijojne denimin(e zjarrit)…}. Muhammedi a.s nuk jetoi ne kohen tone qe te zbuloje dic te tille me mjete bashkekohore te mjekesise, por ate e mesoi Njohesi i cdo fshehtesie, Krijuesi i njerezimit.