Terça-feira, 2/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Lekura e njeriut, shkenca dhe Islami

Lekura e njeriut, shkenca dhe Islami

” Eshte e vertete se ata qe mohuan argumentet tona, do t’i hudhim ne zjarr. Sa here qe u digjen lekurat e tyre, Ne ua nderrojme lekura te tjera qe te shijojne denimin. Allahu eshte i Plotefuqishem, i Drejte. ”
(En-Nisa’, 56)

Nga ky verset kuptohet se ndeshkimi ka lidhje me lekuren dhe se ndeshkimi ndihet me ane te lekures. Kete fakt me ne fund e zbulon shkenca. Ajo zbulon se receptoret e ndjeshmerise se dhembjes gjenden ne lekure.
Eshte e vertete se lekura eshte qender e ndjeshmerise se djegies me zjarr, mirepo pas percellimit lekura humbet aftesine e ndjeshmerise.
Mu per kete Allahu i Madherishem i denon jobesimtaret ne Diten Gjyqit. Kete denim e arrijne nepermjet riperteritjes se lekures here pas here.

Allahu na befte prej besimtareve dhe na ruajte nga denimi ne kete bote, nga denimi i varrit dhe nga denimi ne boten e Perjetshme. Amiin

(Visited 170 times, 1 visits today)
Top