Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

A lejohet të merret sperma e burrit dhe t’i injektohet gruas?

A lejohet të merret sperma e burrit dhe t’i injektohet gruas?

spermatozoid

Pyetje: Selam alejkum ue rahmetullah. Desha te te bej nje pyetje:
Ne rast se nje burre i ka spermatozoidet e avashta dhe eshte veshtire qe ta leri gruan shtatzane a lejohet qe te meret sperma e burit dhe ti injektohet gruas ?
Pra sic quhet ndryshe ne menyre artificiale pra qe eshte doktori ai qe e injekton spermen tek veza e gruas? Apo nuk lejohet? Allahu ta shperblefte.

Përgjigje: Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, mbi familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Ue alejkum selam!

Lejohet me kushtin e sigurisë. Sa të sigurt jemi që do të jetë e bashkëshortit, Allahu e di më së miri.
Nëse realizohet siguria nga bashkëshorti te bashkëshortja e tij s’ka asgjë fetarisht që e ndalon, përkundrazi, ai që e ndalon duhet të sjellë argument të qartë. Ndoshta here tjetër e trajtojmë më gjatë këtë çështje.

Ahmed Kalaja

Tags: