Quinta-feira, 23/1/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Le të presin një erë të kuqe, apo që toka t’i përpijë, apo të transformohen në kafshë

Le të presin një erë të kuqe, apo që toka t’i përpijë, apo të transformohen në kafshë

Ali ibn Talib ka thënë: “Pejgamberi [salallahu alejhi ue selam] ka thënë:

‘Nëse umeti im mbart pesëmbëdhjetë cilësi, do t’i godasin’ çrregullimet. Dikush pyeti:’Cilat janë ato, o i Dërguar i Allahut?’ Tha: – Kur fitimi të shpërndahet vetëm midis të pasurve, pa u bërë dobi të varfërve. – Kur besa të bëhet mjet për arritje të pasurisë. – Kur zekati të bëhet barrë. – Kur burri ta dëgjojë gruan dhe ta kundërshtojë nënën, dhe të sillet mirë me shokun ndërsa i shmanget babait. – Kur të ngrihen zërat në xhami. – Kur më i keqi i njerëzve të bëhet udhëheqës i tyre. Kur njerëzit ta respektojnë dikë nga frika e së keqes që ai mund të bëjë. – Kur të pihet shumë verë [alkool]. – Kur burrat të mbartin mëndafsh. – Kur të popullarizohen këngëtaret dhe instrumentet muzikore. – Kur të fundit e këtij umeti të mallkojnë të parët e tij. Atëherë, le të presin një erë të kuqe, apo që toka t’i përpijë, apo të transformohen në kafshë’”.

[et-Tirmidhi]

(Visited 56 times, 1 visits today)
Top