Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Larja me gjak për të shëruar sëmundjet

Larja me gjak për të shëruar sëmundjet

Pyetje: Nëna ime është e sëmurë dhe megjithëse ka shkuar në disa spitale, nuk ka gjetur ilaç për sëmundjen saj. Për këtë shkak, ajo shkoi tek një magjistar, i cili kërkoi prej saj që të lahej me gjak dhie. Nëna ime, duke mos e ditur vendimin e Islamit për një gjë të tillë, veproi siç tha ai. A është e lejueshme kjo gjë ? Nëse jo. ç’duhet të bëjë ajo për të shlyer atë që ka bërë ?

Përgjigja: Shkuarja tek falltorët dhe magjistarët per sherimin e semundjeve , apo besimi I fjalëve të tyre është një gjë e ndaluar , madje kjo vepër konsiderohet prej gjynaheve më të mëdha Profeti (paqja qoftë mbi të) ka thënë:

“Kush shkon tek një falltorë dhe e pyet për diçka , nuk i pranohet namazi dyzetë ditë. “ {Transmeton Muslimi}

“Kush shkon tek një falltorë apo magjistar dhe i beson fjalët e tij , ka mohuar atë që I ka zbritur Muhammedit.” {Transmeton Tirimidhiu , Hadithi është i saktë}

“Nuk është prej nesh ajë që bën magji dhe ai që kërkon t’I bëhet magji; nuk është prej nesh ai që hedh fall dhe ai që sheh fall… Kush shkon tek një magjistar dhe u beson fjalëve të tij , ka mohuar atë që i është zbritur Muhammedit. “ {Transmeton. Bezzari. Zingjiri I transmetimit është I mire}

Larja me gjak është papastërti dhe e papëlqyeshme , ndaj nuk lejohet shërimi me një gjë të tillë. Profeti (paqja qoftë mbi të) ka thënë:

“Allahu ka krijuar për çdo sëmundje ilaçin e saj , ndaj përdorini ato për t’u kuruar , por mos u kuroni me diçka që eshtë haram”

“Allahu nuk e ka bërë shërimin tuaj në ato gjëra që I ka bë haram” {Transmeton Bejhekiu}

Gruaja në fjalë duhet të pendohet sinqerisht dhe të mos e përsëris me këtë gjë. Allahu I madhëruar thotë:

“Pendohuni tek Allahu , të gjithë ju o besimtarë , nëse doni të shpëtoni.” {24.31}

ibn Bazi

Hoxhë Musli Zymberi

(Visited 77 times, 1 visits today)
Top