Sábado, 24/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Larja e xhenazes tri herë

Larja e xhenazes tri herë

Larja e xhenazes tri herë:

Larja e xhenazes tri herë duke i dhënë gusul është një veprim i pëlqyeshëm (mustehab). Por xhenazja mund të lahet duke i dhënë gusul edhe më tepër se tri herë, në rastin kur këto tri larje nuk mjaftojnë dhe xhenazja nuk është pastruar akoma. Ummu Atije (r.a.) tregon: “Erdhi tek ne i Dërguari i Allahut (a.s) kur atij i vdiq e bija (Zejnebja), dhe tha: Lajeni atë tri herë, pesë herë ose më shumë..”[3]

(Visited 152 times, 1 visits today)
Top