Segunda-feira, 1/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Largojuni ketyre gjerave, nuk kan te bejn me Islamin dhe as qe ju mbrojn nga te kqijat

Largojuni ketyre gjerave, nuk kan te bejn me Islamin dhe as qe ju mbrojn nga te kqijat

Pejgamberi (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) thotë: “Ai e cili e varë një hajmali mos ia plotësoftë Allahu atë për të cilën e ka varur dhe ai që e varë një edeah mos i dhëntë qetësi e rehati!” (Transmeton Ahmedi, Hakimi, i cili e konsideron si të saktë dhe me të pajtohet edhe Dhehebiu)

Disa fjalë rreth hajmalive

Hajmali quhen ato që varen në qafë, mjete bartëse, shtëpi apo diku tjetër për të sjellë dobi apo shmangur dëm, qofshin ato nga Kurani, nga penjtë, rruazat, guralecët e të tjerë.

Emërtime të tjera të hajmalive:

1.    Huruz, ato që ruajnë.

2.    Huxhub, ato që mbrojnë.

3.    Teaik, ato që varen.

4.    Uedeah, ato që sjellin rehati e pushim.

(Visited 237 times, 1 visits today)
Top