Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ky ka qenë Imam shafi’iu (Tregim Madhështor)

Ky ka qenë Imam shafi’iu (Tregim Madhështor)

Ky ka qenë Imam shafi’iu (Tregim Madhështor)

Imam shafiu është rritur jetim, pasi babai i kishte vdekur pa lindur. Nëna e tij udhëtoi nga Palestina për në Mekkë, ku morri me qera një dhomë prej qerpiçi. Ngaqë ishte I varfër dhe nuk kishte penë dhe fletore për të shkruar mësimet, imam Shafiu I shkruante ato në kocka dhe dërrasa që gjente. Një ditë, nëna e tij I tha: “Nuk ka mbetur gjë tjetër veçse t’ua lirojmë dhomën kockave dhe dërrasave tua dhe të flemë jashtë!”

Kur dëgjoi këto fjalë nga nëna e tij, Shafiu mësoi përmendësh gjithçka që kishte shkruar mbi këto kocka dhe dërrasa dhe pastaj i largoi nga dhoma ku flinin. Ai ishte një gjeni qe edhe pse në kulmin e varfërisë, jetonte me shpresë dhe plot optimizëm.

Mbi brengat dhe fatëkeqësitë e jetës, ai thotë në disa vargje:

“Lëre kohën të sillet si të dojë.
Kur vjen caktimi i Zotit, prite me gëzim.
Mos u brengos nga fatëkeqësitë e jetës,
Fatëkeqësitë e kësaj bote e kanë një përfundim.”

Kerim Gashi: marrë nga libri “njerëz të mëdhenj” – AID El- KARNIJ

(Visited 97 times, 1 visits today)