Segunda-feira, 20/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ky Ishte Muhamedi sal-Allahu Alejhi we selam

Ky Ishte Muhamedi sal-Allahu Alejhi we selam

muhamedi alejhi selam

Ky Ishte Muhamedi sal-Allahu Alejhi we selam 

A e llogarisni veten më të mirë se Muhamedi alejhi selam?!

Pse ai i cili ia hap derën e automjetit bashkëshortes së tij llogaritet i dobët?
Pse ai i cili ia ofron bashkëshortes së tij ulësen për t’u ulur llogaritet i dobët?
Pse disa turpërohen nga këto veprime dhe nuk dëshirojnë që t’i shohë dikush, sikur ajo të jetë njollë e burrërisë?
Muhamedi alejhi selam ulej në gjunjë, që Aishja të hipte më lehtë në deve, gjunjët e tij bëheshin si shkallë.
Aishja thotë se Muhamedi alejhi selam nuk e ka rrahur kurrë asnjërën prej grave të tij.
Muhamedi alejhi selam i ushqente gratë e tij.
Muhamedi alejhi selam ishte i drejtë me gratë e tij.
Muhamedi alejhi selam i merrte gratë e tij në udhëtim.
Muhamedi alejhi selam kur sëmurej dikush nga familja e tij, i bënte rukje.
Muhamedi alejhi selam konsultohej me gratë e tij.
Muhamedi alejhi selam e respektonte familjen e gruas së tij.
Muhamedi alejhi selam e llastonte Aishen duke e thirrur “o Aish”.
Muhamedi alejhi selam e priste Aishen ta pinte ujin dhe pastaj kërkonte vendin ku ka vendosur ajo buzët dhe mu aty vendoste buzët e tij dhe pinte ujë.
Omeri, Allahu qoftë i kënaqur me të, ka thënë: “Më pëlqen që njeriu me familjarët e shtëpisë të jetë sikurse fëmija…
Shumë prej burrave sot kanë përzier kujdestarinë dhe butësinë mes dashurisë e mëshirës ndaj bashkëshortes.
A e llogarisni veten më të mirë se Muhamedi alejhi selam?

(Visited 185 times, 1 visits today)
Tags:
Top