Domingo, 29/3/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ky ishte Ibnu Sina (Avicena)

Ky ishte Ibnu Sina (Avicena)

Vajza e nje pasaniku ne Bagdadin e lashte, semuret rende dhe i ati, sjell per ta kuruar mjekun e madh, Ibnu Sina.

Pasi e kontrolli, Ibnu Sina, pa qe nuk kishte ndonje problem fizik. Prandaj, e kapi vajzen tek pulsi i dores dhe filloi te permende emrat e disa lagjeve te Bagdadit. Kur permendi nje lagje te caktuar, ndjeu se pulsi i dores filloi te rrahe me shpejt. Mandej, filloi te permende shtepite e asaj lagjeje dhe kur u permend shtepia e dikujt, pulsi rrahu akoma me shpejt. Pas kesaj, Ibnu Sina filloi te permende emrat e burrave te shtepise dhe kur permendi emrin e nje te riu, pulsi e shtoi me shume ritmin.

Atehere, Ibnu Sina i tha te atit te vajzes:”Martoje vajzen me djalin e filanit, te sherohet.”
Ky ishte Ibnu Sina (Avicena)

(Visited 61 times, 1 visits today)
Top