Quinta-feira, 4/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ky eshte ushqimi im,nese rregullisht nuk e marr,e humbas fuqine time!

Ky eshte ushqimi im,nese rregullisht nuk e marr,e humbas fuqine time!

USHQIMI ME I MIRE!

Ibn Kajjimi ne librin e tij te njohur El-Vabil eS-sajib,duke i numeruar dobite e dhikrit(perkujtimit Allahut)shkruan:” Dobia e gjashtdhjete e nje e dhikrit eshte: ai i jep njeriut fuqi te beje vepra qe pa dhikr assesi nuk do te mund t’i bente.Kam qene deshmitar i fuqis Ibn Tejmijes ne fjalimet e tij,sjelljeve,ecjes dhe shkrimet e tija.Thjeshte,ato ishin keramete.Ai per nje dite shkruante aq shume,sa nje dijetarit tjeter i nevojitej nje jave te shkruante sa ky.”
Ne nje vend tjeter thote Ibn Kajjimi:” Njehere kemi fale namazin e sabahut me xhemat me Ibn Tejmijen,ku ai pas namazit vazhdoi te qendronte ne vendin e tij duke bere dhikr dhe fale namaz deri para drekes.Pastaj u kthy nga une dhe me tha:” Ky eshte ushqimi im,nese rregullisht nuk e marr,e humbas fuqine time!”
Ky eshte sekreti i fuqis muslimaneve dhe dijetareve tyre.Allahu na ushqefte me kesi ushqimi-DHIKR!

(Visited 99 times, 1 visits today)
Top