Terça-feira, 27/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ky është personi që mund të shkosh për trajtim me rukje ( me fry me Kuran)

Ky është personi që mund të shkosh për trajtim me rukje ( me fry me Kuran)

Nëse hasë këto shenja të cilat do t’i cekim në vijim, duhet t’a dini se ai person është Rukjegji  (hoxhë apo musliman i thjeshtë që trajton të sëmurët me Kuran; në gjuhën popullore me fry).

Këto jane virtytet e nje muslimani (rukjegjiu) e që duhet te dihen para se të vazhdojmë apo shkojmë per rukje.

 1. Fal 5 vakte namaz
 2. Trajtimin fillestar tek pacienti e bën me Kuran
 3. E pyet per problemin qe ka dhe simptomat kryesore te semundjes.
 4. Rukjexhiu mund te kerkoje te holla dhe mund te mos kerkoje (por ne shumicen e rasteve nuk kerkon te holla te medha sic bejne siherbazet)
 5. Njihet tek populli si njeri shume i mire (i drejte, i sinqerte,i devotshem)
 6. Hajmali nuk i jep pacienteve
 7. Lexon Kuran dhe dua profetike per sherim
 8. Urdheron pacientin qe te mos bej gjynahe dhe te bej vepra te mira
 9. Mund t’i jap pacientin fare te zeze,vaj ulliri,mjalte,sider,uje zem zemi e te tjera per sherim.
 10. Nuk pyet emrin e nenes se pacientit apo ta detyroje qe te beje gjera te ndyta dhe te dyshimta
 11. Trajtimin e fillon duke i thene pacientit mbylli syte, qetesohu dhe degjo Kuranin.
 12. Ne shumicen e rasteve muslimani praktikon sunetin duke leshuar mjekrren

Tek ky person shko pa problem nese i ka keto virtyte.

Ne te kunderten duro deri sa te gjesh dike qe trajton me Kuran.

(Visited 851 times, 1 visits today)