Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

KUSHTET QE DUHEN PLOTESUAR GJATE RUKJES

KUSHTET QE DUHEN PLOTESUAR GJATE RUKJES

KUSHTET QE DUHEN PLOTESUAR GJATE RUKJES

Lidhur me njeriun qe ben rukje
1.Sinqeriteti i plote ne çdo etape te sherimit me rukje.
2.Bindja e plote ne Allahun dhe mbeshtetje e sinqerte tek Ai.
3.Devotshemria dhe qendrushmeria ne besim dhe fe .
4.Bindja e plote se sheruasi i vetem eshte Allahu,nderkohe qe vepra e tij eshte nje nag shkaqet e sherimit.
5.Kujdesi nga ushqimi dhe veshmbathja e fituar me harame qe jan penges per pranimin e lutjeve,siç ka ardhur ne hadith te sakte.
6.Largimi nag ndalesat fetare gojore dhe veprore,si dhe lutjet qe nuk jane ne pajtim me rregullat e pergjithshme te fese.
7.Rukja te behet ne dit me veler(fazilet)te veçante dhe koheratkur Allahu i pranon lutjet.
8.Lutjet me ajete kuranore dhe dua te pershtatshme.
9.Te jete i paster ne trup dhe veshmbathje dhe ne vend ku nukka fotografi dhe qen,sepse ato pengojn hyrjen e melekeve.
10.Leximi i rukjes me vemendje dhe perkujtim duke i zbatuar rregullat e pergjithshme te lutjes(duase)
11.Ruajtja e fshehtesive sepse kete pune ai do mesoj shume gjera te fshehta per jeten e te semureve.
12.Meshira dhe butesija ndaj te semurit dhe marrja ne kunsiderat gjendjen e tij shpirterore dhe financiare.
13.Te mos perdore dhun gjate leximit ti bej rukje duke permendur Allahun shum,sepse edhe ai vete eshte cak i sulmit.

(Visited 170 times, 1 visits today)
Top