Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

KUSHTET E PENDIMIT

KUSHTET E PENDIMIT

pika

1. Sinqeriteti.

Pendimi është adhurim, dhe për këtë arsye në të kushtëzohet ajo që është kusht në të gjitha adhurimet e tjera, e ajo është sinqeriteti.

2. Largimi nga mëkati.

Pendimi nuk mundet të paramendohet duke vazhduar me bërjen e mëkatit.

3. Keqardhja për gjynahun e bërë.

Keqardhja është pendim, dhe nëse zemra nuk ndihen keqardhje për gjynahun e bërë, atëherë ajo aludon se zemra është e kënaqur me bërjen e atij gjynahu. Gjynahu ose digjet me zjarrin e keqardhjes në dynja ose digjet me zjarrin e Xhehenemit në ahiret.

4. Vendosmëria për të mos iu kthyer më gjynahut.

5. Pendimi në kohën e pranimit të tij.

Allahu nuk e pranon pendimin e atij që i ka ardhur shpirti deri në fyt dhe nuk e pranon pendimin e atij që pendohet kur dielli lind nga perëndimi e jo nga lindja, që është një nga shenjat e mëdha të Kiametit.

6. Kthimi i të drejtave deri të pronarët e tyre, nëse gjynahu ndërlidhet me të drejtat e bijve të Ademit.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 136 times, 1 visits today)