Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kush ka vendosur që eshtrat të jenë të mbuluara me mish, përveç në gojë ku eshtrat duhet të jenë të zbuluar?

Kush ka vendosur që eshtrat të jenë të mbuluara me mish, përveç në gojë ku eshtrat duhet të jenë të zbuluar?

Kush ta krijoi gojën duke e ditur se ajo gjendet në fillim të sistemit digjestiv, të cilës ia shtoi dhëmbët e bukur dhe të dukshëm, të cilët grijnë, kafshojnë dhe bluajnë?

Kush ka vendosur që eshtrat të jenë të mbuluara me mish, përveç në gojë ku eshtrat duhet të jenë të zbuluar?

Kush është ai që e di se: grirja, kafshimi, bluarja, të zbuturit e ushqimit janë të domosdoshme për lëshuarjen e lehtësuar të tij në ezofag, e mandej në lukth, për ç’shkak edhe i krijoi muskujt lëvizës rreth dhëmbëve?

Kush është ai që e krioji gjuhën e cila me shkathtësi rrotullohet dhe kthehet?

Kush i ndërtoi këto gjëndra, të cilat në gojë sekretojnë pështymën, e cila e zbutë kafshatën e ushqimit dhe me të ngjiturit e vet i bashkon pjesët e tij, duke kryer me këtë një etapë të tretjes?

O ju që jeni të vetëdijshëm kush është ai?

Allahu i Lartësuar thotë:

“A nuk i dhamë Ne atij dy sy? Edhe gjuhë e dy buzë?”
(El-Beled, 8-9)


~ AbdulMexhid Zendani, libri “Njëshmëria e Krijuesit”

(Visited 76 times, 1 visits today)
Top